Неврокопчанинът Христо Кирев предпочете Банско

Бившият юношески национал изненадващо премина в клуба от зимния курорт

Новината бе съобщена от близки на футболиста, който се договори с тима от най-добрия ни зимен курорт. които се похвалиха пред ТОП ПЕСА за сделката. Играчът е разговарял лично с изпълнителния директор Йордан Баряков и старши треньора Иван Атанасов за своя трансфер, с който бе потвърдена политиката да се залага на доста млади, но перспективни играчи от региона. За клуба от планинския град това е втория успех който вписва в актива си в последните няколко дни, след като+ в последните няколко дни, след като само броени часове по-рано младите надежди на клуба се поздравиха с поредния си успех, спечелвайки десетото издание на силния турнир „Вельо Велев“.

Христо Кирев подписа с новия си обор за една година с опция за продължение, като идва със статута на свободен агент. Той успя да разтрогне с досегашния си отбор „Спартак“(Плевен), който напусна наскоро, а запознати твърдят, че основна причина е бил опитът младежът да бъде пренебрегнат и да се подиграят с него. Това не бе прието от младия неврокопчанин, който предпочете да си стегне багажа и да си тръгне. Няколко дни той тренираше в родния си куб „Пирин“(Гоце Делчев), където започна футболни занимания през 2001 година под ръководството на Димитър Киряков. След това кариерата му минава през „Академия Литекс“, където лятото на 2007 г. се явява на ежегодните тестове в Академия Литекс на които е одобрен от ръководството на школата. Минава през всички възрастови формации на ловчанлии, а треньори в различните възрасти са му били Пламен Линков, Димитър Здравчев, Ивайло Станев и Евгени Колев. Става шампион в Елитната юношеска група до 17 години, а две години по-късно и в Елитната юношеска група до 19 години. През 2011 г. отново със старшата възраст играе финал за Купата на БФС във Враца, загубен от „Левски“(София) с 1:2. Сребърен медалист от Републиканското първенство за деца (родени 1994 година) през 2009. Финала се играе в Правец, а „Литекс“ губи с минималното 0:1 от „Левски“(София).

През сезон 2013-14 е пратен да се обиграва във втородивизионния „Видима-Раковски“ с треньор Антон Велков. Само за есенния полусезон записва 15 срещи в които отбелязва 6 гола. През пролетния полусезон е пратен под наем в „Дунав“ (Русе), за който записва едва 4 мача.

От началото на сезон 2014-15 играе под наем в родния „Пирин“ (Гоце Делчев) с треньор Йордан Боздански. В 1/8 финал за Купа на България отбелязва гол на „Литекс“ в Ловеч.В началото на 2015 г. се присъединява към Спартак Плевен.

Първата си повиквателна за националния отбор до 17 год. получава през 2009 г. от треньора Ферарио Спасов. Има записани срещи срещу връстниците си от Черна гора в двете срещи, както и срещу немските провинции Долна Саксония и Вестфалия на турнир в Германия.

За формацията при 19-годишните с треньор Владо Стоянов записва участие в мача срещу Австрия и отново турнир в Германия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене