СЛЕД ОСЕМ МЕСЕЦА В АРЕСТА! Пуснаха задържаната заради 60 кг хероин санданчанка Й. Христовска

Пуснаха от следствения арест в София 51-годишната санданчанка Йорданка Христовска, която преди 8 месеца бе арестувана с още 4 жени от Пиринско с 60 кг хероин на ГКПП – Капитан Андреево.

Йорданка е била освободена в четвъртък следобд, а синът й я закарал с луксозен джип до дома й в Сандански, обясниха нейни съседи. Тя била посрещната от своите близки, а най-щастлив бил двегодишният й внук.

Какво е накарало прокуратурата да освободи санданчанката, не е ясно все още.

Както вестник „Струма“ писа, заедно с Христовска в капана със сакове с наркотици попаднаха 2 жени от Сандански, 20-годишната дъщеря на едната от тях, както и жена от село Плоски. Те бяха освободени от ареста, след като дадоха пълни показания. Пред разследващите тогава обявиха, че не знаели, че в саковете има хероин. Мислели, че прекарват документи.

Според обясненията им групата от 5 жени тръгнала за Турция с автобус от София. От Сандански до София ги закарала Йорданка Христовска с нейния автомобил, който оставила на платен паркинг в столицата. В Истанбул пристигнали в 6.30 часа сутринта, настанили се в хотел, където Йорданка предварително наела стая, за да се освежат, докато тръгнат обратно за България в 18 ч. Именно в хотелската стая Йорданка докарала саковете и им обяснила, че трябва през митницата да прекарат важни документи. По непотвърдена информация „мулетата” получили по 300 евро.

Когато автобусът пристигнал на границата, първата чанта, която извадили от багажното помещение митничарите, се оказала на една от санданчанките. На нейно име имало още 3 чекирани сака. Четирите жени от Сандански обяснили пред разследващите, че чак там разбрали, че прекарват наркотици. През цялото време билетите и паспортите им били у водачката на групата Йорданка.

Жените бяха арестувани, разпитани още на ГКПП – Капитан Андреево и заведени в ареста, където бяха задържани за 24 часа. По-късно 4-те жени бяха освободени от ареста, а Йорданка бе преместена на друго място с нова заповед за задържане до 72 часа.

18 години Христовска е била управител на мощна гръцка шивашка фирма в Сандански, където е работел и съпругът й.

Както „Струма” съобщи, преди около 5 г. брат й, небезизвестният криминалнопроявен Иван Подгорски-Володката, изчезна безследно и бе обявен за издирване от Интерпол.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене