15 000 на ски в Банско за Националния празник

Бум на туристи в курорта Банско ще има за Националния празник на България на 3 март. Заради четирите почивни дни се очакват близо 10 000 нашенци, които да съчетаят отдиха с каране на ски в Пирин планина. Поне 15 000 ще са гостите на града, тъй като резервации има от румънци, сърби и македонци. Добрата новина е, че ще има достатъчно сняг, за да се отдадат на любимия си спорт по пистите в ски центъра.

„Този уикенд валя сняг, в нощта срещу неделя работиха на пълни обороти и 400-те оръдия за изкуствена снежна покривка. Сигурно е, че пистите ще са отлично обработени и няма да липсва сняг след две седмици“, увери  пред „Стандарт“ Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата – концесионер на ски зоната над Банско.

Хотелиерите пък свалиха в началото на този месец цените с 10-20%. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева на човек. В тризвездните хотели двойната стая е между 60 и 70 лева, а в по-луксозните – между 80 и 100 лева. Някъде двойната стая е над 100 лева, но в тези комплекси има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите. „Непрекъснато правим промоции, за да привлечем клиенти. Даваме 4 нощувки на цената на 3, 6 на цената на 5″, заяви председателят на Туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова. Най-важно е да се задържи снежната покривка в планината, за да се радваме на добър зимен сезон, който да е по-успешен от миналогодишния, твърдят банскалии.

Почти всички луксозни хотели ще са пълни за дните от 3 до 6 март, които са почивни заради Националния празник на страната ни. „Има ли сняг, то напливът на туристи е гарантиран. Карането на ски си остава приоритет в този сезон, за да се предпочете нашият курорт. Има ли сняг, то ще има туристи чак до средата на април месец“, твърди Мариана Спасова.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене