Петя и Георги от Сдружение „Алтернативи Интернешънъл”: Не е задължително да си доброволец към някоя организация. Доброволец може да си всеки ден!

Сдружение „Алтернативи Интернешънъл” е младежка не правителствена организация, която работи на територията на цялата страна. Към момента сдружението е насочило основната си дейност в област Благоевград, като централният офис на сдружението се намира в гр. Благоевград. Основната цел е стимулиране личностното и професионално развитие на младите хора посредством неформалното образование, а също така и формирането и развитието на активна гражданска позиция у тях. Организацията е алтернатива на младите хора от региона да реализират своя потенциал и да се превърнат в активна част от обществото. „Алтернативи Интернешънъл” е създадена от хора, търсещи позитивната промяна за младите на България. За това и основната целева група са младежи от 16 до 30 години. Организацията им предоставя възможност да се развиват, участвайки в различни инициативи и мероприятия на местно, национално и международно ниво. Сдружението организира информационни дни и кампании, културни мероприятия, дискусии, дебати на актуални въпроси и др. Организацията е акредитирана да изпраща и посреща доброволцо по ЕДС.

Срещам се с Петя и Георги – председател и зам.- председател на Сдружение „Алтернативи Интернешънъл”, за да разкажат нещо повече за дейността си.

Представете се на нашите читатели…
– Аз се казвам Георги Кузманов роден съм в Разлог, но живея от 6-7 години в Благоевград. Завършил право в ЮЗУ „Неофит Рилски“. От около 6 години работя в сдружение „Алтернативи Интернешънъл”, което представлявам и съм заместник председател.

– Аз съм Петя Кулина, аз също съм родена в Разлог и аз от 6-7 години живея в Благоевград. Завършила съм бакалавър международни отношения, магистър европейска интеграция. Освен това съм живяла във Финландия 5 месеца, като доброволец. Имам и стаж в Люксенбург за 3 месеца пак по програма „Еразъм+“ и съм пътувала доста по тази програма, може би на повече от 40 обучения семинари в цяла Европа и не само и съм председател на Сдружение „Алтернативи Интернешънъл”.

Георги: И двамата участваме с тези дейности. Ние сме млади хора и ги намираме за доста полезни. Ние сме развили своите дейности и компетенции до една известна степен, но винаги може да се желае още и затова продължаваме да участваме в такива проекти.

С какво се занимавате?
Георги: Ние сме не правителствена организация Алтернативи Интернешънъл, която е регистрирана 2010 година от група млади хора тук в Благоевград. Работим, както на територията на цялата страна, но основно сме се фокусирали в югозападната част на България. Основната идея на сдружението е стимулиране личностното развитие на младите хора, чрез неформални методи на образование и във връзка с това работим в няколко направления. Едното е изпращаме младежи тук от България на обучение в чужбина семинари младежки обмени където те обменят опит със свой връстници на определени теми. Другото направление е организираме проекти тук в България т.е. тези които се организират в чужбина ние ги организираме тук в България и събираме хора от 5,6,10 държави и се дискутират определени теми, които са свързани най-вече с младежките политики. Освен това имаме и различни инициативи, които организираме тук на местно ниво, които нямат европейско финансиране.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Georgi

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене