Неврокопска гордост: Момчето, което показа какво е да си мъж

Благодарим за примера, Павка!

 

Юри СЛАВЧЕВ

Да си мъж не е в анатомията, не е в думите, не е в мускулите. Да си мъж е в постъп­ките. И това бе доказано от мла­до момче, което обаче е истин­ски мъж. Павел Головодов е този, който изпълва със сми­съл думата мъж. А е едва на 17 години.

Футболистът на ЦСКА загу­би наскоро баща си, а преди време и майка си. В момент на болка и мъка, която малко хора могат да понесат, Пав­ката реши да дари част от парите, които бяха събрани за лечението на баща му Ге­орги, на две други момчета в нужда – юношата на Левски Дарин Тодоров и 20-го­дишният Георги Георги­ев, който пострада при катастрофа.

Голово­дов остана сирак на тази крех­ка възраст, а до него е само мал­кото му братче, което е едва на 10 години. И Па­вел трябва да се грижи за него и да го възпитава. А с такъв батко, бъдете сигурни, момчето ще из­расне като истински мъж, за­щото има до себе си най-до­брия пример.

Павел успя да обедини поне за малко феновете на Левски и ЦСКА. Той ни пока­за, че спорът трябва да бъде през 90-те минута на стади­она, а преди и след това тряб­ва да бъдем просто хора, да бъдем мъже, да бъдем съп­ричастни и обединени.

Има моменти, в които няма какво повече да се каже. Просто искаш да отидеш при Павел Головодов и да му стиснеш ръката. Ръка на ис­тински мъж и човек.

Помните ли като малки как ни учеха, когато някой ни даде нещо или на­прави нещо за нас? Питаха ни: „Какво трябва да кажеш сега?”. А ние отговарях­ме:” Благодаря”.

Благодаря, Павка! Благода­ря за примера и за постъпката ти. Казвам ти го като левскар до мозъка на костите си и като доста по-го­лям от теб човек. Но и като човек, за когото ти ще бъдеш пример.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене