Шофьор постави на камиона си табела с надпис „Нема такава държава“

Тираджиите се отчаяха от патовата ситуация с двойната блокада на българо-гръцката граница и някои от тях поеха обратно към домовете си.

2973db3c025910d3e841ae1129d04fdeДнес шофьорите на десетина товарни автомобила признаха, че се отказват от маршрута към южната ни съседка. От два дни те напразно чакат да се вдигне бариерата, паркирани край главен път Е-79 в района на село Струмяни. Сред блокираните водачи е и Георги Георгиев, който е поставил на кабината в своя камион табелата „НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА”, която нощно време свети и надписът се вижда отдалеч.

„Чакаме шефовете да дойдат да ни вземат, зарязваме тук тировете, караме зърно на гърците, за да си хранят пилетата. Ще си отидем вкъщи, пък падне ли блокадата, идваме и потегляме”, казва превозвачът Илия Илиев от Кърджали. Според него не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава, защото  гръцките фермери няма да си разиграват коня, ако държавата е на място и не позволи да се затварят границата.

Родните превозвачи прогнозират, че след десетина дни гръцките фермери ще се изнесат от границата, защото започва сеитбата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене