ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ НАКАЗА СЛУЖИТЕЛИ ЗА НАРУШЕНИЯ

Служители от две териториални поделения на Югозападното държавно предприятие са наказани дисциплинарно за нерегламентирани практики и доказани нарушения при опазването на горските територии. Действията са част от политиката на МЗХ и ЮЗДП и предприетите мерки за прозрачност, безкомпромисност и пресичане на местни  зависимости и незаконни практики.

Дисциплинарно уволнен е горският надзирател от „ДГС Земен” Методи Делийски, допуснал транспортиране на дървесина от временен склад без контролна горска марка и без превозен билет. В началото на този месец мобилно контролно звено на ЮЗДП задържа два автомобила, незаконно превозващи 20 куб. метра дърва за огрев. В хода на проверката е установено, че освободеният горски служител е виновен за извършеното нарушение.

За потвърдена незаконна сеч на 150 дървета от бял бор на територията на „ДГС Гърмен” е изготвена заповед за дисциплинарно уволнение на горския стражар Велин Агов, която не му е връчена, тъй като служителят е излязъл в болничен. Забележка и имуществена санкция са наложени на горския стражар Баки Инузов – за незаконно отсечени 36 дървета в охраняван от него участък, както и на старши лесничея Абдула Кичуков – за неупражнен контрол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене