Изграждат Алея на възрожденците в Банско

Община Банско няма никакви задължения, въпреки че миналата година се наложи да прави доста извънредни разходи покрай водния цикъл – за асфалтиране на улици, за подмяна на бордюри.

Кметската администрация отчита ръст на събираемостта на собствените приходи. В сравнение с 2010 г. през 2015 г. са събрани над 2 милиона лева повече. От данък недвижимо имущество в хазната преди 6 години са влезли 1,5 милиона лева, миналата – 2,4 милиона лева. Туристическата такса е вкарала приходи 397 000 лева, а през 2015 г. – 641 000 лева.

„Правим всичко възможно да събираме стари задължения към общината. Целта ни е да не загубим тези пари заради изтичане на давностния срок. Някои плащат стари дългове, но пък не плащат новите”, казва градоначалникът на Банско Георги Икономов.

Бюджетът тази година е 18,871  милиона лева. Приоритет в работата на общинското ръководство през тази година ще бъде подобряване на цялостната инфраструктура в курортния град-подмяна на канализацията, ремонт на околовръстния път на входа на Банско откъм Добринище и други. Ще се работи и в посока подобряване на визията на зимния курорт.

Вече има готов проект за обновяването на градския парк, за възстановяване на езерото, както и за оформяне на Алея на възрожденците, в която ще се монтират бюстове и барелефи на велики банскалии и българи.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене