Местния печат

В. „Вяра“

50% разкриваемост на престъпленията отчетоха пред министър Бъчварова полицаите в Благоевград

3750 престъпления са регистрирани в ОД на МВР – Благоевград за 2015 г., показват цифрите. По криминална линия са 3361, а по икономическа – 389. Процентът на разкриваемост е 50,03%, което е с 8 пункта над средното за страната, това нарежда областната дирекция на 13-о място. В сравнение с 2014 г. процентът на разкриваемост е увеличен с 11 пункта.

С 22 гласа „за” и 5 „против” съветниците приеха бюджета на община Петрич в размер на 28 692 935 млн. лв., бившият кмет Вельо Илиев избухна: Побеля ми косата от вас

„Побеля ми косата и една от причините за това сте вие”, избухна срещу опонентите си в ОбС – Петрич бившият кмет на южната община Вельо Илиев по време на обсъждането на бюджета. Спящи съветници на фона на бурни страсти и дебати белязаха шестото редовно заседание на ОбС – Петрич. Скандално известният бивш зам.-кмет по време на управлението на екскмета Вельо Илиев – Христо Георгиев, познат сред местните с прякора Гюбката, сладко подремваше на масата, докато колегите му дебатираха бюджетната рамка за настоящата година.

Около 1 млн. лв. дава кметът на Сандански Кирил Котев за доставка на храна в детските заведения и социалния патронаж

Кметът на община Сандански Кирил Котев в понеделник подписва договор по една от най- големите обществени поръчки в общината на стойност около 1 млн. лв. за доставка на хранителни продукти в детските гради и ясли, домашен социален патронаж. По неофициална информация оферти са пуснали само три фирми.

Опасват с нови мантинели черния участък от Кресненското дефиле

След серията катастрофи днес започна монтирането на нови мантинели в участък от Кресненското дефиле. Предпазните ленти се поставят от служители на Областно пътно управление – Благоевград. Докато тече монтирането на мантинелите, движението се регулира от пътни полицаи и се осъществява в едната лента.

В Палатово вдигнаха ръце от нахални кози, разхождат се по покривите на къщите, унищожават насаждения, Славчо Йовчев: Изпочупиха керемиди за 10 бона на съседа 

Жители на дупнишкото село Палатово са вдигнали ръце от безстопанствени кози, които се разхождат по покривите на къщите, трошат керемидите и унищожават насаждения. За абсурда разказаха в едноименно предаване по Нова телевизия. Екипът на медията показа пакостливите четириноги и тормозените от тях хора, които не могат да се справят с проблема сами, а институциите не предприемат нищо.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене