С ръчно изработени валентинки ученици от Благоевград изненадаха зам.-кмета Смиленов

благоевград

В деня на любовта и виното ученици от Детски парламент – Благоевград и Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ изненадаха приятно зам.-кмета Валери Смиленов в кабинета му днес. Той пожела на гостите си много здраве и любовта да е неизменна спътница в техния живот.

В ролята на Валентинката се превъплъти председателят на Детски парламент Никол Хайтова, не липсваха и персонажите на Св.Трифон и Св. Валентин. Инициативата на младите хора премина под мотото „Животът е безценен!”. Освен ръчно изработените цветя, сърца и картички, те впечатлиха служителите от общинска администрация с магията на любовта и с приказните си костюми.

Традицията да се разменят на 14-ти февруари любовни послания под формата на валентинки се поражда през 14-ти век. Тази традиция се запазва и до сега, като днес съвременните символи на любовта са сърцето и образът на крилатия Купидон. През 19-ти век ръчно написаните послания са заменени от масово произвежданите готови картички. Асоциацията за поздравителни картички е изчислила, че всяка година се изпращат 1 милиард поздравителни картички, като жените купуват около 85% от всички валентинки.

смиленов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене