Три българчета загинаха при пожар в Манхайм

къща

Три българчета – на две, три и седем години, загинаха при пожар в германския град Манхайм. Това е водеща новина във всички немски медии.

Децата са живеели с 22-годишната си майка в двустаен апартамент. Огънят избухнал в кухнята на двустайния апартамент, който се намира на третия етаж в четириетажна сграда в квартал, населен с много имигранти, съобщи интернет изданието на сп. „Шпигел“, позовавайки се на пожарната.

Причините засега са неизвестни. Съседите успели да разбият вратата и да изведат майката и две от децата ѝ навън, н лекарите не са успели да помогнат на децата. Две от тях – тригодишното и седемгодишното, са загинали на мястото на инцидента, а третото дете – малко по-късно в болницата. Майката е в шок и също е хоспитализирана.

Загиналите са две момчета и момиче.

Когато избухнал огънят, в сградата имало повече от 30 души. Полицай и петима съседи са пострадали леко от дима и им е оказана медицинска помощ.

Майката и децата пристигнали в Германия само преди седем месеца, съобщи телевизия RTL. Сградата е била населена с емигранти от България, Румъния и Виетнам.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене