Миналогодишен титуляр в „Пирин”(Гоце Делчев) се уреди с отбор в Португалия

Игралият през предишния сезон при неврокопчани Христо Гоговски ще рита за третодивизионния тим от Иберийската държава „Байрерензе”

Новината бе потвърдена от медиите и наши сънародници в Португалия, а за капак и от самия футболист, който бе щастлив от случилото се. Това бе край на едномесечни напрегнати проби, през които българинът успя да убеди бъдещите си работодатели да му предложат договор. По време на тях той се конкурираше със свои колеги не само от Португалия, но и от цял свят, дошли да търсят продължение на кариерата си. Последната дума имаше треньорът Педро Дуарт, койо е една от местните футболни знаменитости, записал в кариерата си професионален стаж в елитни отбори в Португалия и Кипър. Веднага след това той бе представен пред местните информационни издания заедно с още две от новите лица в отбора му – младежкият национал на Тринидат и Тобаго – Дуен Мукет, играл в САЩ и юношеският национал от Мароко – Анес от школата на някогашния носител на КНК – белгийският „Мехелен”.

Привличането на 22-годишния халф в 80-хилядният град Барейро е добро продължение на кариерата му, която започна в ДЮШ на „Чавдар”(Етрополе), а след това той игра във „Вихрен”, „Велбъжд”(Кюстендил) и „Пирин”(Гоце Делчев). След това бившият юношески национал Христо Гоговски премина в „Оборище”(Панагюрище), където стана жертва на младостта си и някои вътрешни интриги, извадили го от тима, който напусна през зимната пауза на настоящото първенство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене