Дисципът удари с 10 мача футболист, плюл, ритал и блъскал елитен рефер

Без имеДисциплинарната комисия на зоналната футболна централа в столицата удари с 10 мача играча на „Струмска слава“ Димитър Петков. Точно толкова кръга остават до края на първенството в Югозападната „В“ група. Две срещи футболистът отнася за червения картон, с който го декорира главният съдия на мача с „Оборище“ в сряда Ангел Баялцалиев за плюнката в лицето му в средата на второто полувреме, и още осем за последвалите ритници, блъскане и вербални атаки по адрес на представителя на Темида. В побоя се включи почти целият отбор на радомирци, но чернодрешкото не посмя да прекрати двубоя или поне да отстрани от игра башбиячите, а панагюрци загубиха първи точки тази пролет след равенството 1:1 и това позволи на преследвача „Пирин“ /ГД/ да скъси аванса им на 2 т.

Паметливи припомниха, че скандалът не е първият в кариерата на Д. Петков. През август 2013 г. заради него „Славата“ загуби служебно спечеления с 1:0 мач в третия ешелон срещу ОФК „Пирин“. Проверка на хората от гостуващия тим установи, че футболистът е влязъл в игра неправомерно, тъй като по същото време е изтърпявал наказание лишаване от състезателни права. От отсъствието му пръв този уикенд може да се възползва „Вихрен“, който посреща на своя стадион състава от Радомир.

Дисципът наложи санкции на още петима играчи за петия им жълт картон през сезона. Извън строя за дебютната изява на „Беласица“ начело с вр.и.д. треньора Валери Дагалов след оставката на титуляря Пламен Мицански остава Александър Митушев. Неделният съперник на „Германея“ – шлагерът на сезона „Витоша“, е лишен от услугите на опитния Йордан Върбанов. Възловия сблъсък за оцеляване на „Места“ срещу „Балкан“ пропускат Весислав Иванов и Атанас Кръстев от „Места“, а Силвестър Атанасов от „Чепинец“ ще гледа от трибуните гостуването в Панагюрище.

Поредната глоба в размер на 125 лева на любимците си от „Миньор“ заработиха пернишките фенове за хвърлени предмети при визитата на Стадиона на мира на „Конелиано“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене