В Осиково се молят да не пуснат от затвора Манчо Панюков, на този ден преди 7 години извергът почерни цяла фамилия

Всяка година на този ден жителите на гърменското село Осиково си спомнят за кървавата драма, отнела живота на две малки деца и тяхната майка.

Днес се навършват 7 години от деня, в  който Манчо Панюков, зет на Фикра и Мурад и съпруг на дъщеря им, почерни цяла фамилия.

Вечерта на този ден извергът драсна клечката на къщата на тъста си, в която пламнаха седем родственици на стопаните. Веднага след палежа Панюков закла родните си синове  – 8-годишният Еди и 6-годишният Иво. От получените тежки изгаряния в пожара съпругата на детеубиеца Биляна по-късно издъхна в „Пирогов“.

мурад

„Такова страшно нещо не се забравя. Още се страхуваме при спомена за този ден. Фикра и Мурад, бабата и дядото на убитите деца, са съсипани. Всички в селото се молим убиецът да не бъде пуснат от затвора предсрочно, че ще продължи с вендетата“, призна кметът на селото Митко Дедьов.

манчо

Днес тройният убиец излежава доживотна присъда в бобовдолския затвор. И от там обаче продължава да тормози семейството и роднините на починалата си съпруга. „Един ден ще изляза на свобода и ще ви избия до един. Ще отмъстя за всичко, което ми причинихте“, закани се той в четирите писма, които изпратил по пощата.

Преди две години в родното му село Скребатно негови приятели пробваха да съберат подписка, с която да настояват Манчо да бъде пуснат от килията за седмица домашен отпуск. Акцията обаче се провали, тъй като не срещна нуждата подкрепа от местните жители. „Ако това се случи, дори и за ден да го пуснат, ще ни изколи до един“, казва тъстът му Мурад Парапанов.

 

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене