Застудява, идва дъжд

Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт и ще настъпи съществена промяна на времето. Преди обяд в Източна България ще продължи да духа умерен югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат в широки граници: от 4-6° в северозападните райони, до 16-17° на места в Източна България. Облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд в Западна България ще завали дъжд, като до края на деня валежите ще обхванат по-голямата част от страната. С понижението на температурите, вечерта дъждът в Предбалкана, Лудогорието и високите полета на Западна България ще премине в сняг. През нощта срещу петък валежите ще продължат, ще бъдат и по-значителни по количество, почти навсякъде ще са от сняг, ще се образува и снежна покривка. Застудяването ще продължи. Без валежи ще е в северозападните райони.

Благоевград 12°/ 2°,

Банско 12°/5°,

Разлог 12°/,

Дупница 11°/2°,

Кюстендил 10°/2°,

Перник 10°/3°,

Гоце Делчев 14°/4°,

Сандански 15°/6°,

Петрич 15°/6°

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще се понижава още, а след обяд ще започне да се повишава.

И над планините облачността ще се увеличи и вплътни. Около обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат и масивите в останалата част от страната. Ще завали дъжд, който бързо ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат – на 1200 метра максималната ще е около 7°, а на 2000 метра – около 0°, но ще застудее още. 

По Черноморието преди обяд ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Преди обяд ще има и слънчеви часове, но облачността ще се увеличи и до края на деня ще завали дъжд. Максималните ще между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене