2 автобуса и 100 автомобила с траурна процесия изпратиха убития в ромското меле Любомир в последния му път

300 роднини и приятели изпратиха в последния му земен път 35-годишния Любомир Димитров от Дупница, който издъхна след 45 дни в кома, с разбит череп в жестоко ромско меле в Дупница.

Приятели и роднини от Кюстендил, Самоков и Дупница дойдоха на погребението на младия мъж, който остави 2 деца сирачета. Опечалените роднини и приятели се бяха събрали пред дома на Любомир Димитров в кв. „Горна махала” в Дупница. Ковчегът беше изнесен на ръце от семейната къща и траурната процесия тръгна пеш до центъра на квартала. Там ковчегът бе сложен в погребална кола, която, придружена от 2 автобуса и около 100 автомобила, се отправи към гробищния парк в Дупница. Пасторът на Евангелската църква извърши траурния ритуал.

Както вестник „Струма” писа, на 29 септември т.г. се завихри меле между два клана от ромските квартали в „Гиздова махала” и „Горна махала” в Дупница. Любомир получава жесток удар по главата и веднага е транспортиран до столична клиника, където му бе извършена животоспасяваща операция, но младият мъж изпадна в кома и 45 дни след побоя издъхна. Той остави две деца сирачета – на 4 и 10 години. Съпругата му Даниела работи като медиатор към неправителствена организация. Семейството на Любомир Димитров – бащата Димитър, майката Снежана и брат му Владимир, са известни в Дупница с трудолюбието си, имат собствена строителна фирма./СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене