Ники Стоянов: Идването ми в „Рилски спортист“ е крачка напред за мен, ще се докажа

Николай Стоянов вече официално е играч на БК „Рилски спортист“, след като състезателят парафира договор за година и половина със самоковския клуб. 195-сантиметровият гард вече направи и първа тренировка под ръководството на старшията Росен Барчовски, по време на която се запозна с новите си съотборници. Очакванията за бившият младежки и юношески национал да направи официален дебют с фланелката на отбора още в съботното домакинство срещу хита на сезона „Берое“.

„Трансферът ми в Самоков е крачка напред за мен. Надявам се да се адаптирам бързо и да оправдая очакванията на треньорите и феновете. Мога да кажа, че каквото зависи от мен, ще го сторя. Надявам се тази година да постигнем целите, които са поставени пред тима“, откровен бе 21-годишният гард.

Стоянов взе участие във всичките 17 мача на „Черно море“ в Националната баскетболна лига, в които постигна впечатляващите 71,4 % от зоната за 2 точки, както и 85,3% от линията за наказателни удари.

Трансферът на варненеца съвпадна с 44-ия рожден ден на изпълнителния директор на „Рилски спортист“ Борислав Чилингиров. По този повод играчите, треньорският щаб и управата на клуба пожелаха на рожденика крепко здраво и много поводи за радост в личен и професионален план.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене