„Рилски спортист“ приключи участие за Купата на Аматьорската футболна лига

Драматична загуба след изпълнение на дузпи претърпя футболния “Рилски спортист” при домакинството си на съседите от “Ботев”(Ихтиман)
Стотината зрители на ст. “Искър” станаха свидетели на посредствен мач, което е обяснимо с оглед на многобройните промени в стартовите единайсеторки на двата състава. В игра за самоковци се появиха и няколко момчета от школата на клуба.
Най-спорната ситуация бе в последните минути на срещата. Тогава редовно попадение на Петко Петков бе отменено от главния съдия с аргумента, че таранът на домакините е извършил нарушение. Ситуацията изнерви трибуните и спортно-техническия щаб на “Рилски”, но реферът така и не промени нелогичното си решение.
След нулевото равенство в редовните 90 мин. се пристъпи по правилник към изпълнение на дузпи. При тях гостите показаха по-здрави нерви и точен мерник и продължават във втория кръг на турнира.
Новият старши треньор Венцислав Арсов изгледа двубоя от централната трибуна на стадиона в компанията на предшественика си Петър Аджов и председателя на Управителния съвет Димитър Джоргов.
Венцислав Арсов е роден на 29 март 1953 г. в София. Като футболист е играл за “Левски” и “Локомотив”(София) и “Омония”(Никозия), с който става шампион на Кипър в три последователни години. С екипа на столичните железничари Арсов пък става шампион на България през 1978 г. и носител на Купата четири години по-късно. Изиграл е 265 мача за столичното “Локо”, в които е отбелязал 38 гола. Има опит в треньорската професия от престоите си в Португалия и Кипър. Водил е и няколко отбора от България.
Очаква се 64-годишния специалист да дебютира начело на самоковския отбор при гостуването му на „Септември” в Симитли на 23 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене