„Пирин“(Благоевград) постигна първа победа за 2016

Воденият от Наджи Шенсой отбор надделя с 3:2 след голова драма над грузинския „Мерани“(Мартвили), в контролна среща играна в Алания

Успехът в турския курорт дойде, след като „орлетата“ бяха безалтернативния лидер на терена през първата част и резултатът 1:0, при който завършиха на почивката бе най-малкото, което можеше да сполети съперника им. Автор на единственото попадение до 45-та мин. стана Александър Дюлгеров, който след центриране на Тони Тасев от волле бе безпощаден. Преди него невероятни пропуски направиха Александър Башлиев и новото попълнение Даниел Генов, за да направят резултата далеч по-изразителен за българите.

Играчите на „Пирин“ не промениха тона си на поведение и през второто полувреме, когато започнаха вихрено и в 50-та минута Генов можеше да удвои, но от близо не намери целта. 10 мин. след това Даниел Младенов открадна една топка и бе безпощаден за 2:0. в 68-та мин. Томи Костадинов направи резултата класически, след като от 15-ина метра бе прецизен при изстрела си и направи вратаря на грузинците безпомощен. Сякаш верни на българския манталитет благоевградчани се поотпуснаха и след идентични контраатаки в 83 и 88 минута допуснаха резултатът да бъде намален до 3:2.

Отборът от Благоевград завърши в числено намален състав, след като Стилиян Николов си изкара директен червен картон и остави своите в числено намален състав, след като „орлетата“ играха само с 11 футболисти, пълни 90 мин. Другите 11 бяха запазени за спаринга с казахстанския „Актау“, който бе насрочен за 24 часа по-късно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене