Нови къщи за гости и хотели ще строят в Огняново

Инвеститорският интерес към курортното селище Огняново расте. В гърменското село, известно с топлите минерални извори, скоро ще бъдат изградени нови къщи за гости и туристически атракциони.

В момента там се проектира обект „Къща за гости“ на площ от над 1000 квадратни метра в местността „Банята“. Собственици на земята са Филип Хаджиев и Камелия Арнаудова. Малък хотел ще бъде изграден и в местността „Градец“. Там е утвърдена площадка за проектиране, с която се засягат 700 квадратни метра неполивна земеделска земя, собственост на Величка Касова.

Терен от 2281 квадратни метра е отреден за жилищно строителство и в местността „Кьосе баир“ в землището на  Огняново. Земята е на Мустафа Чолаков и Мурад Караалиев.

Строителство върви и в съседните населени места в община Гърмен. Преди дни излезе решение за промяна предназначението на 400 квадратни метра неполивна земеделска земя, собственост на Зайда Лингарова за жилищно строителство в местността „Решманица“ в землището на село Дебрен.

В момента върви промяна предназначението и на 3055 квадратни метра земеделска земя, собственост на Иван Ангелов Поюков. По план в имота, който се намира в местността „Кесарица голяк“, той ще строи къща за гости.

Предприемчивите дами Елена Бекярова, Петя Четрафилова и Мария Вянева пък ще строят къща за гости и спортни площадки върху 4885 квадратни метра земеделска земя в местността „Голек“ в землището на село Марчево.

ilindenpres.bg

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене