ШОК ЗА ДУПНИЧАНИ! Двойно скачат таксите за гробните места, платени стават барбекютата и тоалетните в парк „Рила“

Барбекютата в парк „Рила“ ще се ползват срещу 6 лева такса, а тоалетните – срещу 50 стотинки. Това решиха на вчерашното си заседание общинските съветници в Дупница. Докладната за таксите в парка над Дупница е внесена от кмета на общината инж. Методи Чимев с мотива, че с настоящите приходи общината не може да го поддържа. От наемите на заведенията там общината получава 5700 лв. месечно, а за поддръжката му са необходими над 12 000 лева. Съветниците гласуваха и увеличение на таксите за ползване на гробни места. Цените скачат двойно – от 15 лв. за ползване на гробно място до 8 години цената става 30 лева, а за семейна гробница – от 25 на 50 лева.

Дали увеличението на гробищните такси ще доведе до по-доброто поддържане на гробищния парк, попита общинската съветничка от Народен съюз д-р Лорета Николова, но не получи отговор. Няма ли с въвеждане на такса за тоалетна парк „Рила“ да се превърне в една огромна тоалетна и за колко време ще важи такса барбекю, за час или докато трае даденото мероприятие, попита тя председателя Ивайло Константинов.

Общинският съветник от БСП Станислав Павлов повдигна въпроса защо, въпреки че има назначена охрана, за която се плаща по 6000 лв. месечно, съоръженията в парка продължават да се чупят? Според него охраната трябва да засили превантивните мерки и да не допуска тези действия на вандали.

Кметът Методи Чимев заяви, че с въвеждането на такса ползването на санитарните възли в парка е имал предвид да ги отдаде под наем, но цената да е фиксирана с решение на ОбС, за да не може наемателят да вдига цените.

В крайна сметка за новите такси гласуваха 23-ма съветници, трима  – Станислав Павлов и Асен Илиев от БСП и Ивайло Шаламанов от „Народен съюз“, бяха против, Златко Славев се въздържа.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене