Димитър Макриев бележи при разгром на неговия отбор

Роденият в Гоце Делчев футболист се разписа за 12-и път от началото на шампионата с екипа на Неа Саламина, показвайки, че се намира във форма, но тимът му бе разгромен с 6:1 от АПОЕЛ.

Нападателят се разписа в 15-та мин. на мача от дузпа и изравни за 1:1, след като в 7-та мин. неговият отбор бе получил попадение във вратата си, а след това си изкара и жълт картон. Освен това бе сред най-активните за своя отбор и човекът, който не спря да се бори до последно. Двубоят бе своеобразно българско дерби, след като в съперниковия състав до 78-та мин се подвизаваше бившият съотборник на неврокопчанина, но в „Левски“ – Живко Миланов, поучил също висока оценка.

В същото време медиите в Кипър избухнаха в подигравки, а някои в откровени нападки за играта на Неа Саламина, който само седмица преди това показа друго лице срещу тогаващният първ в класирането АЕК (Ларнака). Тогава Димитър Макриев и компания направиха много силен мач и за малко не победиха своя противник, докато срещу АПОЕЛ бяха повече от „безцветни“ като именно българинът според тамошните журналисти цвят е прибавял цвят в сивотата завладяла колегите му.

След този двубой АПОЕЛ излезе лидер в класирането с 47 точки, докато Неа Саламина е на шесто място с 29 точки.

Другият неврокопчанин в първенството на Кипър – Костадин Башов със своя Паралимни падна с 0:1 като домакин на Докса. Българинът бе на терена до 80-ата мин., а неговият отбор е на 12-о място с 15 т.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене