„Беласица” победи „Марек-1915” в Марикостиново с 2:1

На добре подготвения терен в Марикостиново стотина зрители изгледаха двубоя, измежду които петима бяха от фенклуба на дупнишкия тим. Наставниците на двата отбора дадоха шанс за игра на всички налични футболисти. Като цяло срещата беше много интересна и напрегната и с доста опасни атаки и пред двете врати. В 35-ата минута след бърза атака по десния фланг Красимир Шапкаров центрира остро в наказателното поле на гостите и юношеският национал Запро Динев отклони майсторски кълбото под напречната врата на вратаря на „Марек” за 1:0. Радостта на феновете на „Бела” бе кратка. При бърза контраатака на „Марек” се стигна до дузпа в тяхна полза. Точен от бялата точка бе Данаил Георгиев за 1:1. Минута по-късно Петьо Иванов от гостите изскочи сам срещу вратаря на „Беласица”, но не успя да го преодолее.
През втората част на срещата независимо от направените смени в двата отбора играта продължи да бъде технична и бърза по фланговете, но за жалост без точност в завършващата част на удара. В 53-тата минута бързоногият Боби Яков реализира създаденото голово положение и резултатът стана 2:1. До края на срещата имаше доста опасности и пред двете врати, но Тодор Кръстев, Боби Яков и най-вече Костадин Георгиев не бяха точни пред вратата на гостуващия тим. В 85-ата минута Петър Янкулски от отбора на „Марек” не успя от 4-5 метра да простреля вратаря на „Беласица”, който показа много добър рефлекс.

беласица

„Полезна контрола между два именити отбора, които няма какво да правят в аматьорските групи. Дадох шанс на всички налични футболисти през двете полувремена. Предстои ни доста работа, но се надявам до старта на пролетния дял да бъдем напълно готови. В контролните мачове не търсим резултати, а обиграване на опитните с младите футболисти”, заяви след мача Борис Кръстев – старши треньор на „Марек-1915”.

Ангел Славков – старши треньор на „Беласица”, изрази следното мнение: „До 20-ата минута създадохме няколко чисти голови положения, но не успяхме да ги реализираме. Първият гол в мача, който отбелязахме, е плод на нашата работа в последната ни тренировка преди контролната среща. Радвам се, че това, което тренираме, става така, както аз желая по време на мачовете. Доволен съм от играта на противника. Добре е, че създаваме доста голови положения, но не можем да ги реализираме. Ще наблегнем върху този елемент, за да бъдем на ниво в останалите контролни срещи.”

марек дупница

От името на феновете на „Марек”, дошли да наблюдават контролната среща, Румен Тимев – зам.-председател на фенклуба, заяви: „Жалко е, че два именити отбора – „Беласица” и „Марек”, играят в групи, които не им подхождат. Където и да играе нашият любим отбор, ще го следваме. Оптимисти сме – „Марек” ще бъде член на ЮВГ от есента. Дано до 2-3 години и двата отбора да намерят място в професионалния футбол.

В събота „Марек” среща в следващата си контрола „Пирин” (Разлог) в Годлево, а „Беласица” играе в същия ден от 11 часа на стадиона в Марикостиново срещу U-19 на „Пирин” (Бл)

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене