Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) отпаднаха с чест от турнира за Купата на България

Неврокопчани загубиха срещу лидера в мъжката А група Локомотив (Варна)

Гоцеделчевският мъжки тим инкасира поражение с 14:29 срещу варненци, които от години са сред тимовете, които диктуват хандбалната мода в България, но показаха, че имат потенциал да бъдат сред най-добрите в нашата страна. Воденият от Николай Пиргов не позволи на съперника от морската ни столица да премине психологическата граница от 30 попадения, с която губят не един и два негови съперници в най-високото ниво на хандбала. Това се случи със здрава защита и колективна игра като решаващи в случая се оказаха опитът и по-доброто моментно физическо състояние на железничарите, които доказаха защо са сред лидерите в шампионата. В залата на интерната в Благоевград Пирин (Гоце Делчев) показа респект към съперника, но без никакъв страх подходи към срещата, в която през първите минути бяха равностойни опоненти. Тогава в главни действащи лица се превърнаха реферите, които отмениха два гола на неврокопчани, което бе посрещнато с бурни освирквания от публиката и резонни протести от щаба на символичните домакини. Доста добри изяви в рамката си имаше вратарят Димитър Ортомаров, който направи невероятни спасявания, а след като бе изгонен на два пъти за по 2 мин. неговият сменник Александър Георгиев също демонстрира завидна форма и двамата имат сериозен принос за това да не бъдат получени повече голове във вратата им.

От своя страна колегата им Иван Иванов също имаше ден и показа класа срещу нападателите на отбора от долината на Места. При контрите пък съотборниците му бяха много прецизни и натрупаха своята преднина след почивката. С най-голям принос за това Локомотив да остане непобеден от началото на сезона имаше топстрелецът им Бранинимир Балчев, който отбеляза 9 гола. След него по ефективност се нареди съотборникът му Константин Георгиев. За неврокопчани пък психологическа се оказа границата от 2 гола като по толкова попадения за своите отбелязаха – Борислав Нановски, Иван Стоилков, Костадин Гущанов, братята Иван и Александър Халачеви.

След отпадането за Купата на България пред Пирин основна задача си остава спечелването на майсторска промоция и от догодина да играят в елита в собствената си Неврокоп арена, която в момента е в процес на завършване и очаквано откриване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене