Млади майки от Долно Осеново тропнаха хорце с двама кметове на Бабинден

Майките от село Долно Осеново, застигнати от най-голямото щастие да прегърнат рожба през 2015 година, празнуваха Бабинден. Кметът Апостол Апостолов, въпреки натоварената си програма, дойде на място в Долно Осеново и заедно с кмета на селото Бисер Сегменов поздравиха всички 17 млади майки. „Всяка година да се събирате така, да се веселите и да раждате деца, защото без децата, които Вие създавате, община Симитли няма да пребъде. Ние от общинското ръководство обещаваме, че ще продължаваме да се грижим за бъдещето на децата ни.

Бъдете обичани, забавлявайте се и не спирате да се усмихвате”, каза кметът Апостолов в поздрава си към празнуващите майки и се хвана на веселото хоро. Празникът бе изпълнен с веселба и забавления, отрупани с гощавки маси и много добро настроение. Младите майки от Долно Осеново, със завидна хубост, облечени в прекрасни тоалети, заразяваха с настроението, което имаха на празника Бабинден. След оспорван конкурс и много веселба бе избрана „Мис майка“, но с единодушие журито реши това да бъде Гергана Трендафилова Чаушева.

В деня, празничен за акушери, лекари, медицински сестри, фармацевти младите майки изказаха трогателно благодаря за грижите и за търпението, понякога и за неразбирането, което проявяват младите родители към тези, на които доверяват здравето на децата си.

Веселбата за майките продължава в Симитли от 18:00 часа и в Крупник от 19:00 часа.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене