Световноизвестен турски професор ще консултира безплатно пациенти с ендокринни тумори на 21 януари в Банско

Турският ендокринен хирург проф. Кумхур Аричи ще консултира онкологични болни с рак на щитовидната жлеза на 21 януари 2016г. в град Банско, Медицински център „Свето Благовещение”, съвместно с проф. Румен Пандев. Организатори  на събитието са ТУРСКО-БЪЛГАРСКИЯТ  КЛУБ ПО ЕНДОКРИННА ХИРУРГИЯ и ОБЩИНА БАНСКО при  активното СЪДЕЙСТВИЕ НА МЦ”СВЕТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ” БАНСКО.

Проф Аричи е голям почитател  на Банско и Пирин. Посещава неколкократно  България, като през февруари 2015 г. в Университетска Болница „Лозенец” София, съвместно с Проф. Пандев,  извъшват сложна 8 часова Операция на 23 годишна българска пациентка с карцином на щитовидната жлеза. Благотворителната кауза инициатива на проф. Пандев и е подкрепена от редица известни турски лекари – проф. Макай (Измир), проф. Аричи (Анталия), проф. Голуоглу (Истанбул), проф. Сезер (Одрин).

Безплатни Международни пациентски консултации  се провеждат вече за пети път в курортния град. Инициативата  е от 2008 година, когато в Банско пристига Австрийският Проф. Кристиян Шойба   и съвместно с проф. Пандев – организират  първата подобна консултация.

„Целта  е да се използва капацитета на доказани специалисти, които по един или друг повод посещават страната, за да се обсъдят проблемни пациенти, при които има неясноти около по-нататъшното поведение, или при които е наложително последващо лечение в чужбина. За онкологичния пациент е много важно да знае дали е правилно лечението му, какви са перспективите му, има ли нещо по-добро и по-ново в други страни. Болните, определени в списъка са от областите София, Пловдив и Благоевград. За  повечето български пациенти  една консултации в чужбина, финансово, и организационно е трудна и често немислима. Ако ние, лекарите от България и Турция успеем да помогнем дори на един от тях, то усилията си заслужават. ” – коментира проф. Пандев по повод на предстоящите прегледи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене