Бербатов: Как да не съм щастлив в Солун, като виждам морето?

Димитър Бербатов бе избран за Играч на мача ПАОК – Верия /2:1/ от гръцкото първенство, в който българинът реализира дузпа, с която солунци излязоха напред в резултата.

След срещата той говори пред гръцките медии:

– Как се чувстваш, след като бе избран за Играч на мача?

– Чувствам се добре, но най-важни бяха трите точки за отбора. Този приз няма особено значение – точките са това, което остава.

– Каква е най-добрата награда за теб?

– Отборът да играе силно. Освен това, искам да съм здрав, за да мога да играя. Ще бъдем много щастливи, ако в края на сезона вдигнем Купата на Гърция.

– Как се чувстваш в Солун и какво е посланието ти към феновете на ПАОК?

– Как мога да не съм щастлив тук? Всеки ден виждам морето и нищо не ми липсва. Във футбола няма как да печелиш всеки път, дори да играеш силно. Често се опитваме да бъдем умни. Няма как винаги да си силен на терена. Но когато не си достатъчно силен, трябва да си достатъчно интелигентен, за да успееш да побеждаваш в такива двубои. Тези детайли правят разликата между добрите и наистина добрите отбори.

– Сработи ли се вече съотборниците ти?

– С времето се научаваш на някои неща. В тази схема на игра действах на позицията зад нападателя – не тази, на която играх толкова много години. Стремя се да свиквам с движението на останалите играчи, но ни трябват още мачове, за да се настроим едни към други. Понякога играеш силно и не печелиш, а друг път не си толкова убедителен, но пък побеждаваш. Важното е, че записахме няколко поредни успеха.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене