Феновете на „Пирин“(Гоце Делчев) изригнаха срещу организаторите на Купа България заради стадиона в Коларово

Запалянковците на „Пирин“(Гоце Делчев) поискаха сметка от компетентните органи, организиращи турнира за Купата на България заради това, че бяха лишени от правото ни да гледат любимия отбор!

На практика около 200-300 души бяха спрени да не пътуват за петричкото село тази сряда да гледат „Пирин“ в двубоя му с „Беласица“ за Купата на страната. Същият ден новият спонсор Иван Арнаудов заедно с почти цялата администрация, привърженици на отбра, начело с Георги Ловков, шеф на фенклуба останаха в Гоце Делчев, за да разубеждават хората да не пътуват. Причината бе това, че никой не се наемаше да осигури безопасността на толкова много хора, а така също и достатъчно добри условия в сектора на гости, който на практика е импровизиран и събира един файтон хора. Това се случи и за Коларово пътуваха само 20-ина души, които все пак подкрепиха тима.

Ето и изявлението на феновете:

Уважаеми организатори на Купа България, благодарим, че в това време, когато се говори за футбола в страната и kak идват по-малко фeнове, вие направихте всичко възможно, за да станат на стадионите те още по-малко. Нашите уважения към домакините от „Беласица“, които бяха лишени по най-дебелашкия и кощунствен начин от своя стадион, та сега обикалят из селата да тренират и играят. Това обаче е въпрос на тяхната община, на държавата как да си върнат съоръжението. Факт е, че се бяха постарали да направят от стадиона в Коларово място, където поне играчите да могат да ираят някакъв футбол, макар че с този терен задачата им е почти невъзможна за изпълнение. В крайна сметка обаче смятаме, че компетентните организатори трябва да дадат някои отговори на следните наши въпроси

1. Редно ли е такива мачове да се играят на стадиони като този в село Коларово щом не могат да осигурят еднакво добри условия за феновете на двата отбора?
2. Привържениците на домакините ли заслужават повече да гледат мача и само техният отбор да има подкрепа от трибуните? Явно демокрацията за вас е нещо непознато?
3. Кой е лицензира този стадион за двубои от първенството?
4. Ако утре от друго място Гоце Делчев или друг град решат да отидат 300 човека на мач? Какво става??? Пак ли ще ги молите да не влизат, защото не сте обмислили как да и гарантирате някаква сигурност?
5. Нямаше ли друг стадион, където да може да се проведе срещата? Стадион с по-добри условия.
5. Как можеше да се прави нужното миналата година за мачовете на ЦСКА да има някакви условия, а сега не може???
6. ЗДРАВОСЛОВНО ЛИ Е ГОСПОДА ОТ ЗС НА БФС-СОФИЯ не само за феновете, но и за играчи да бъдат на подобни стадиони?
7. От кого зависи това? Ако не зависи от вас, то от кого?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене