Бербатов блесна и донесе победа на ПАОК

Българинът се разписа от дузпа за 2-1 над Верия
Димитър Бербатов отново напомни за звездните си мигове, като се разписа за втори път в рамките на една седмица за своя ПАОК. Българинът отбеляза от дузпа при победата на солунския тим с 2-1 над Верия у дома в среща от 18-ия кръг на гръцката Суперлига. ПАОК доминираше през първата част и поведе в резултата в 43-тата минута, когато получи право да изпълни дузпа. Бербатов застана зад топката и с хладнокръвно изпълнение в обраният ъгъл на врататя бе точен за 1-0.

След почивката домакините продължиха да доминират, но в 65-ата минута гостите изравниха „от нищото“ чрез Радослав Майевски, който се възползва от груба грешка в отбраната на съперника. Футболистите на ПАОК реагираха и в 74-ата минута отново успяха да поведат. Роберт Мак шутира от далечна дистанция, а вратарят Джонатан Лопес спаси, но нямаше какво да направи при добавката на Стефанос Атанасиадис, който се разписа за 2-1. До края на срещата съставът на Игор Тудор не допусна нови грешки и запази преднината си, а Бербатов остана на терена до последния съдийски сигнал.

След успеха си ПАОК излезе на трето място във временното класиране с актив от 32 точки и на една точка пред Панатинайкос. Верия е на 12-а позиция с 19 точки. Убедителен лидер е Олимпиакос с 51 точки, следван от АЕК Атина с 36 точки.

ПАОК – Верия – 2-1
1-0 Бербатов 43-д.
1-1 Майевски 65
2-1 Атанасиадис 74

donbalon.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене