11 машини почистват снега в Дупница, села останаха без ток

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев събра тази сутрин Кризисния щаб, предвид зимната обстановка и обилния снеговалеж.

На срещата присъстваха началникът на КАТ-Дупница Радослав Стоилков, шефът на снегопочистващата фирма „Меридиан“ Илиян Миланов, зам.началникът на Пожарната в Дупница Николай Фотев, както и зам.кметът и председател на щаба Крум Милев.

Всички 11 машини на фирмата са работили през деня вчера, както и цяла нощ и ще продължават и днес през целия ден и нощ.

Основните пътни артерии са проходими, като градския и междуградския транспорт извършват превози.

„Почистват се главните улици към селата в общината. С предимство са улиците около училищата, детските градини, болничните заведения, автогарата. Поддържаме постоянно връзка с кметовете на села и кметски наместници за обстановката при тях. Няма електроподаване към селата Джерман и Крайни дол, но се надявам час по-скоро да се възстанови. Имаме сигнали за паднали дървета в района на Транспортна болница, жк. Бистрица. Има паднало дърво, което е скъсало елетропроводен кабел между Яхиново и Тополница. От 7 часа тази сутрин се почиства ръчно и от 28 човека от Община Дупница от отделите „Екология“, „Транспорт“ и временна заетост на пешеходните зони и стълби за пешеходци“, коментира инж.Чимев.

„Обстановката не е такава, че да бъдат отменяни учебните занятия, така че утре си продължават нормално. След приоритетните улици, за да бъдат градът и селата проходими, ще започне обработката и на второстепенните улици. Призовавам гражданите за търпение и разбиране“, допълни кметът.

Напомняме, че собствениците на фирми и магазини са длъжни да почистят площите пред офисите си.

Известни затруднения с придвижването на автомобили е имало тази нощ в района на „Черна нива“ (в посока Кюстендил) и в района на Усойка, заради аварирал тир.

От Община Дупница призовават собствениците на автомобили да ги използват само при неотложни ситуации.

Сигнали могат да се подават денонощно на дежурните телефони на Община Дупница: 0701 5 92 59, 0879 523 474 и 0879 523 477, за да бъдат веднага прехвърляни към снегопочистващата фирма.

Обстановката продължава да се следи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене