Арестуваха заподозрян гигант от Гоце Делчев за грабежа на благоевградска магазинерка

Полицията разкри извършителя на дръзкия грабеж на благоевградска магазинерка. За престъплението, станало на 7-ми януари вечерта в района на джамията, е обвинен Богомил Стоянов от град Гоце Делчев, потвърди зам. директорът на ОД на МВР – Благоевград Петър Зашев.

Извършителят е бил заснет от видеокамерата на охранителната фирма в търговския обект на „Табак маркет“. Служителката бе издебната около 21 часа, когато излизала от павилиона да изхвърля боклука, от непознат мъж с качулка, който я съборил на земята и отмъкнал оборота от 1000 лв. Тя бе описала нападателя като доста висок мъж, с ръст на баскетболист.

На другия ден вечерта на алеята за парк Бачиново бе нападната 21-годишната благоевградчанка Ренета Христова. Докато минавала покрай бар „Шери“, била ударена в областта на лявото ухо от непознат мъж, който отнел дамската й чанта с намиращи се в нея мобилен телефон, около 13 лв., дебитна карта и лични документи, всичко на обща стойност около 500 лв. Пострадалата млада жена бе потърсила помощ в полицията и обяснила, че нападателят бил доста висок на ръст, около 1.90 м.

По двата случая бяха образувани досъдебни производства за грабеж, престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Задържаният вчера заподозрян мъж отговаря на описанието на двете жертви. Благоевградските криминалисти проверяват дали има връзка между тях и дали извършителят е един и същ.

Процесуално-следствените действия продължават, предстои да се направят разпознавания.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене