„Академик Благоевград“ без загуба в редовния баскетболен сезон!

Студентите на ЮЗУ надиграха „Видабаскет“ в мача, който се игра в неделя

„Академик Благоевград“ победи „Видабаскет“ с 94:85 /24:21, 52:32, 73:61/ в залата на ЮЗУ „Н. Рилски“ и завърши без загуба редовния сезон в Западната конференция на „А“ група.

В средата на мача студентите водеха с 20 точки разлика, но след това позволиха на съперника да се съвземе и дори да опита изненадващ обрат. В третата част щурма на гостите почти сам удържа разигралият се Александър Христов. Той реализира 4 поредни стрелби, а 3 от тях бяха от зоната за 3 т. Малко след това наниза и 2 от 3-те фаула, предоставени му за нарушение срещу него.
Заключителната четвърт също бе доста оспорвана и 30 секунди преди края преднината на „Академик Благоевград“ бе 90:84.
Видинчани обаче се забавиха с тактическите фаулове и не застрашиха избраниците на наставника Божидар Гьорев. Стотината фенове посрещнаха с аплодисменти завърналия се след продължително лекуване на контузия Пламен Дончев. Плеймейкърът, който преди да пострада имаше статут на основна фигура в благоевградския тим, не бе играл в официален двубой от миналия сезон.

За „Видабаскет“ най-много вкараха Васил Михайлов и Теодор Николов – по 19 т., а Теодор Киров приключи с 18 т.

За“АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД“ точни бяха: Т. Захариев-19, Петков-13, Станков-16, Ал. Христов-17, Танев-4 /Илиев-6, Каменов-9, Кудинов-5, Мирчев-4, Крайков, Дончев-1/ /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене