Минус 17° следващата седмица!

Студът ни атакува, от понеделник и дневните температури падат под нулата

Студ, сняг и виелици идват в края на седмицата. Още от петък, под влиянието на средиземноморски циклони, ще започнат валежи. Те първоначално ще са от дъжд, но бързо ще преминават в сняг, като в събота и особено през нощта срещу неделя ще се усилват. В неделя вече ще обхванат цялата страна. Сняг ще вали навсякъде, като по-обилни ще са валежите на изток.

В неделя и понеделник вятърът от североизток ще се усили и на места, в Добруджа и по Черноморието, ще бъде и бурен. Там ще се създадат условия за навявания, вероятно ще има и виелици и това ще затрудни транспорта. В понеделник се очаква валежите бързо да спират от запад на изток.

В началото на следващата седмица над страната ще е много студено с минимални температури сутрин до – 15 и -17 градуса. Дневните температури също ще бъдат отрицателни – между – 3 и – 7 градуса. Студената вълна ще бъде над страната до края на следващата седмица, когато ще настъпи затопляне и дневните температури ще започнат да се повишават. В този период съществени валежи не се очакват.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене