Отличниците на БСП, Николай Георгиев и Валери Сарандев, влизат в областното ръководство на БСП

николай георгиев-кмет кресна

Николай Георгиев

Новоизбраният градоначалник на Кресна Николай Георгиев и дългогодишният зам.-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев станаха заместник-председатели на Областния съвет на БСП в Благоевград.

Кандидатурите им, предложени от областния лидер на социалистите Юлиян Гошев, бяха гласувани с пълно мнозинство от членовете на столетницата в Пиринско на редовно заседание преди дни. Това е първият избор на подобни политически длъжности.

Изборът им в партийното ръководство не е случаен, тъй като единственият успех за БСП на местните избори миналата есен бе отчетен именно в Кресна и Гоце Делчев.

В Гоце Делчев досегашният кмет Владимир Москов спечели убедителна победа още на първи тур и така си осигури шести пореден мандат начело на местната власт. За спечелването на изборите заслуга има и активната работа на местната партийна организация с лидер Валери Сарандев.

В Кресна председателят на общинската организация на БСП Николай Георгиев седна в кметското кресло като надви на балотаж опонента си Атанас Махлелиев от ГЕРБ.

На партийния форум, проведен миналия петък, Областният съвет на БСП в Благоевград даде старт на отчетно-изборната кампания в партията. По разпореждане на централата бе прието решение за провеждането на пълен цикъл отчети и избори в общинските организации.

„Тази кампания ще завърши с провеждането на 49-ия конгрес на БСП в края на април. Целта е да се проведе съдържателен разговор за състоянието на партията и политиките, които ще следва, за да се върне доверието на избирателите в нея. Както се видя на местните избори, в повечето общини БСП се представи слабо, което налага значително подобряване на организационното състояние на структурите. Нужна е и промяна в начина, по който БСП представя политиките си пред хората, убеждавайки ги, че може да бъде алтернатива на ГЕРБ“, коментира областният председател Юлиян Гошев.

Народният представител Кристиан Вигенин, който също взе участие в работата на Областния съвет, изрази увереност, че след вътрешнопартийния дабат по време на отчетно-изборната кампания и на конгреса, партията ще бъде в значително подобрена кондиция и ще се концентрира в политическата си дейност за спечелване на президентските избори тази есен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене