Борисов с първи думи след поканата за среща с ПП-ДБ, вдигна мерника на Асен Василев, но… ВИДЕО

Акад. Николай Денков подаде оставка, която бе приета с пълно мнозинство в парламента

Трогнат съм от поканите на ПП-ДБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание за предстоящата среща между партньорите в сглобката, която стана ясно, че ще се състои утре (събота), около 18:00 ч. 

„Моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да го ръководи, и ако усети, че може да го прави, да се съгласи и да стане премиер“, каза Борисов, визирайки Мария Габриел.

 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

По думите му решението за министрите трябва е изцяло в ръцете на Габриел.

„Ако продължат, а те продължават да сменят поголовно, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат на АДФИ, слагат си заместници, след като ги предупредих. За мен Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи“, посочи той.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Припомняме, че акад. Николай Денков подаде оставка, която бе приета с пълно мнозинство в парламента. Идната седмица предстоят разговори между президента Радев и политическите партии, като графикът им бе обявен на 7 март. 

Предстои да разберем дали ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще успеят да осъществят ротацията на правителството или страната ни ще бъде изправена пред нови избори.

https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/374680692130137/

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене