Полицията в Сандански разследва кървав инцидент в новогодишната нощ! Роднини твърдят: Гардове на дискотека пребиха Стоян, глътна си езика

29-годишен санданчанин е настанен в „Пирогов“ с множество тежки наранявания, след като според негови близки е бил пребит зверски от охранители в Сандански. Според тях Стоян Захов-Гари е бит в новогодишната нощ от трима охранители на нощен клуб „Какао“ в курортния град. Те празнували с него в друго заведение. Около 5.30 часа Стоян отишъл в „Какао“, за да поздрави негови приятели. Антонио Василев (охрана в заведението), който бил в антрето пред входната врата, поискал да му покаже куверт, за да го пусне да влезе, въпреки че било вече сутринта. Стоян казал, че няма, но каквото е нужно, ще си заплати. Охранителят започнал да го обижда, без да бъде провокиран. Стоян го помолил да се съобразява как се държи с клиентите, но забележката се оказва фатална. Антонио му забил юмрук в лицето, след което извикал брат си и още един колега от заведението, които също били на смяна като охрана в новогодишната нощ. Тримата го извели навън и пред клуба го били зверски, докато младият мъж изпаднал в неадекватно състояние и си глътнал езика. Състоянието на Стоян стъписало нападателите му, единият от тях му извадил езика и го оставили да лежи на земята.

Случайни клиенти от заведението се натъкнали на Стоян и сигнализирали на тел. 112. На място малко след 6 часа пристигнала линейка, която транспортирала към приемен блок пострадалия. Около 6.30 ч. Стоян се прибрал вкъщи целия окървавен. Казал на баща си, че го пребили охранителите на заведението. С личен автомобил е транспортиран за МБАЛ – Благоевград.

В спешно-приемно отделение на областната болница започнали веднага обстойни медицински прегледи, направени са и рентгенови снимки. Установени са две пукнати ребра, пукната глава и множество травми по тялото. Предвид резултатите, той е настанен в очно отделение, тъй като имал множество кръвоизливи в очите.

В първия работен ден от новата година му е направен и скенер, който констатирал счупени синусови три костици и Стоян е транспортиран за столичната клиника „Пирогов“ заради опасност от получаване на трайни мозъчни увреждания, разказаха близки на пострадалия мъж и допълниха: Ще си търсим правата по съдебен път. Умоляваме всички, които са станали неволни свидетели на побоя, да се обадят в РУП – Сандански. Вече внесохме жалба и в прокуратурата, полицията работи по случая.

Пред репортер на „Струма“ 23-годишният Антонио Василев е категоричен, че нито той, нито брат му са удряли Стоян. Ето какво разказа той: „Аз във въпросната нощ бях помолен от собственика на заведението и още няколко приятели да не пускаме никого, тъй като беше пълно и всеки беше с куверт. Ние просто му помагахме. Настина в сутрешните часове Стоян дойде в лобито на заведението, искаше да влезе. Беше видимо почерпен. Помолих го да напусне заведението, защото беше препълнено. Многократно го молехме да напусне, но той не се съгласи. Там има и камера, ще се види дали сме го ударили и т.н. Говорех с едно момиче, когато той ме дръпна. Държеше се арогантно, дори започна да заплашва. Тогава само го хванах и го изведох от заведението, не съм го удрял. Имаше и други хора, все пак е новогодишна нощ. Те го дръпнаха надолу да не се разправя, но той се върна няколко пъти и ни обиждаше. Имаше една компания около 10-15 човека, която беше вече при елхата на площада. Някой от тази компания изтича и го удари само веднъж. Не видях кой е, защото те си тръгнаха. Стоян се хлъзна и падна. Бях на стълбите и отидох към него, като видях, че падна. Беше си глътнал езика, а аз му го извадих, ето вижте /показва си пръстите/. Шокиран бях, защото това и за мен е неприятна гледка, стрес и т.н. Тогава започнах да викам да звъннат на 112. Три пъти звъняхме да дойде линейка. Когато пристигна, тя спря зад Културния дом. Стоян се свести, течеше му кръв от носа и окото му се беше подуло. Каза ми, че нищо му няма. Едно от момчетата, което беше клиент на заведението – Йордан Чиликов, беше там и го придружи до линейката. Видях, че фелдшерът преглежда Стоян и каза, че всичко е наред и го прие в линейката. Това видях, нищо повече не знам. Не зная дали той не е ходил след това на друго място, или у тях да е паднал по стълбите, може някъде да са го били, или кучета да са го ухапали. Когато се качи в линейката, си беше в адекватно състояние.

На другия ден баща му е отишъл в заведението да се разправят със собственика Слави. Звъннаха и на мен. Дойдох и аз, казах им, че нищо не крия. Пожелах му и преди, и сега по-бързо да се оправи синът му. Показах му всяко място кое къде се случи. След това съпругата на Стоян ми звъня, на нея също обясних цялата история. Като й обясних всичко, тя ми каза: „Аз не казвам, че вие сте го ударили”. Тя обаче ме атакуваше, че имало 4-ма свидетели, които не познавам, и те са видели как е ритан. Казах й да ми обясни какво са видели те, че такова нещо не се е случвало. Тя ми отвърна: „Вие ще разберете”. Също така ми каза, че той имал спукани ребра, вътрешни кръвоизливи, спукани скули. „Вижте, господине, тези наранявания няма как да ги придобие с едно падане”, ми казваше тя. Ако той е бил толкова зле, има ли логика да не е бил задържан от Спешна помощ, а да се е прибрал вкъщи? Аз не съм го докосвал. Брат ми въобще не се е месил.

Няколко пъти обясних на бащата на Стоян и съпругата му това, което съм видял, но не и че аз съм го бил. Все пак това го видяха и те, тъй като им показах пръстите си, по които има отпечатък, че съм му извадил езика. Те вместо да ми благодарят, че съм го спасил, ме обвиняват сега. Никой от полицията не ме е търсил, за да обясня. Близките ми ме атакуваха, че има свидетели, които са ме видели как той е ритан, но те си измислят, няма такова нещо. Ако продължават така, ще пусна една жалба за клевета. Цялата история е пълна измишльотина.

А съм студент в ЮЗУ – Благоевград, занимавам се с треньорска дейност и в момента ми опетняват изцяло страшно много имиджа. Занимавам се с благотворителност, водил съм тренировки с деца. Уча такава специалност и съм отличен студент.

Сега си търсят изкупителна жертва и ме представят като един местен хулиган или побойник. Почнаха след това какви ли не глупости да говорят близките му из целия град. Как така знаят какво е станало, нали той не можеше да говори? Семеен човек, пък майка му и баща му ходят в полицията да се оплакват. Нека той го направи, защо те, без да знаят какво точно е станало?

Днес /б.р. Йордановден/, на този светъл празник, съм организирал близки и приятели, искаме да направим нещо добро, тъй като брат ми хвана кръста.

Сега трябва някой да е виновен и да му се петни името, в случая аз. Аз не бях спал цяла нощ, съпругата му ми се обади с грубо държание и ми заяви: „Обажда се съпругата на Стоян, когото сте пребили. Какви хора сте вие? Той има малко момиченце!”. Тогава й обясних, след което тя се поуспокои. Дори каза, че Стоян й е казал, че само един път е ударен, след това е бил пребит…

За 6 дни какви ли не неща чух по мой адрес. Дори ме обвини защо не е дошла полиция, защо не бил отразен в Спешното случаят и т.н. Казах й: „Вие да не мислите, че имам свръхсили да влияя на полиция, линейки…”. Дори исках няколко пъти да се срещна със Стоян, но съпругата му ми каза: „Няма как да се случи това, защото аз не мога да говоря с него, тъй като той не може. В същото време пък им е разказал, да не би на лист да е записал?”, завърши огорчен разказа си санданчанинът Антонио Василев.

Репортер на вестник „Струма” научи, че Стоян присъства като пациент в книгата на спешните медици. Той пред тях отказал да бъде преведен в приемен блок за обстойни прегледи и напуснал здравното заведение, като им казал, че е паднал.

В кв. „Крайречен“, където гумаджията Гари живее, съседи коментират, че мъжът е бил много работлив и скромен. Той е семеен, има 11-месечно бебе.

В РУП – Сандански няма получен сигнал във въпросната вечер, но източници на „Струма“ издадоха, че собственикът на заведението Слави Парапанов е привикан на 4 януари за разпит в районното управение относно инцидента. Той казал, че не е видял в заведението да се случват подобни инциденти.

Клиенти на клуба пък издадоха, че камерите на входа на заведението са свалени веднага след инцидента, както и че скоро след това то е затворило врати.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене