Шеф пожарникар, родом от Елешница, предизвика мелето в София, ВИЖТЕ ГО /СНИМКА/

Началникът на отдел „Държавен контрол“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР Георги Толин, който е родом от разложкото село Елешница, е водачът, предизвикал верижната катастрофа, станала миналата нощ в кв. „Красна поляна“ в столицата,разплете мистерията Struma.bg.

gallery

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи вчера официално обявиха, че срещу служителя на МВР, предизвикал катастрофата и отказал да бъде проверен за употреба на алкохол, е образувано дисциплинарно производство. Това е разпоредил  служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов веднага след като очевидци на ПТП-то са сигнализирали, че водачът, предизвикал катастрофата, се е представил за полковник и е бил във видимо нетрезво състояние, както и че виновникът  е напуснал мястото на инцидента, а след това друг човек се е представил за водач на автомобила.

Катастрофата е станала снощи към 20 часа в района на кръстовището на булевардите „Никола Мушанов“ и „Възкресение“ в кв. „Красна поляна. Г. Толин е управлявал личния си лек автомобил  „Мазда“, който е с благоевградска регистрация, и движейки се  с несъобразена скорост, ударил два автомобила, които на свой ред са блъснали още два. За щастие при инцидента  няма пострадали, но са нанесени материални щети по автомобилите. След пристигането на полицаите друг човек се представил за водач на маздата, но след показанията на водачите на другите автомобили, участници в ПТП-то, Толин е посочен като шофьора, предизвикал катастрофата. Той  е отказал да бъде тестван за алкохол.

Георги Толин е родом от разложкото село Елешница. До осми клас учи в родното си село, а след като завършва средно образование, продължава в Академията на МВР, където завършва магистратура „Пожарна безопасност“. Остава да работи в столицата. Съпругата му е родом от Разлог, имат една дъщеричка. Според местните семейството му често отмаря на Белмекен, тъй като  родителите му, които са пенсионери, стопанисват обект там. Рядко отсяда в Елешница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене