Неврокопският любимец Даниел Златков ляга на операционната маса

Българският Роналдо – Даниел Златков ще отсъства от терените поне около месец и на практика ще пропусне почти целия предсезонен подготвителен цикъл. Лошата новина е била съобщена веднага на настоящия му тим Ботев (Пловдив) Николай Костов, след като детайлни прегледи и ядрено-магнитен резонанс в авторитетна спортна клиника показа, че бранителят се нуждае от спешна операция заради проблеми с кръста.

Това определено е лоша новина за наставника на канарчетата, който се лиши на практика от един от най-опитните си играчи. След освобождаването на Пламен Николов, който е пред договор с Черно море, Ботев на практика остава само с юноши като варианти за отбраната. Опции пред Костов за поста централен бранител са още Ошчипенко и Орлин Старокин.

На практика новината за травмата на Даниел Златков пропусна няколко тренировки на Ботев (Пловдив).

Той ще се подложи веднага на операция, за да може да влезе в игра възможно най-бързо. Играчът е един от най-големите любимци на феновете на жълто-черните, но и на Пирин (Гоце Делчев). Той е своеобразна легенда в южния град, където дойде под наем през сезон 2008-2009 от ОФК Пирин (Благоевград), чието тогавашно ръководство, незнайно защо, го бе отписало. За една година при неврокопчани защитникът изигра бе несменяем титуляр и изигра 27 мача, като вкара седем гола и прави пет асистенции, което му донесе интерес от страна на Миньор (Перник), където изигра много силни мачове. В града под връх Ореляк той от своя страна не крие, че се чувства у дома и неведнъж използва почивката си, за да се отбие в населеното място.

Привържениците на гоцеделчевци и сега не го забравиха и му желаят скорошно възстановяване и по-бързо завръщане на терена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене