Иван Дяков: С дъщеря ми Ивана сме винаги готови да радваме хората

Само една нощ след Ивановден, Топ Преса ви среща с Иван Дяков, най- популярният именяк в Югозапада. Няма празник без негова песен, любимец на младо и старо Иван Дяков е емблиматична фигура в македонската музика. С Иван се познаваме от времето на “Стар мерак”. Участвал е в два благотворителни концерта на които бях организатор и за това познавайки го отблизо, мога да кажа че освен страхотен професионалист, Иван Дяков е добър човек и приятел. Сядаме да почерпи за имения ден и да разкаже какво ново около него.

Иване, от кога разбра, че можеш да пееш?
– От много малък. Казвал съм, че получих писалка като награда. Аплодираха ме бурно, пеех и на различни събирания по повод семейни празници и всички ми се радваха.

А професионалното израстване?
– Тази година 2016 правя 20 г. от представянето ми на Пирин фолк с песента „Стар мерак“ – това бе трамплинът, който ме изстреля нагоре, та чак до сега. Имах щастието още от първата песен народът да ме хареса.

Каква е равносметката ти за тези 20 години?
– 11 албума, от които 2 дуетни – с Райна и дъщеря ми Ивана. Дуетният ни албум
“ И весел е мегдана“ с дъщерята, всъщност е последния, много концерти, безброй срещи с почитателите от цяла България , както и в чужбина.

Ти се оказа един от най-продуктивните и обичани изпълнители през годините, къде се крие разковничето на успеха?
– Разбира се да имаш талант, добър репертоар и да срещнеш точната жена, която те подкрепя и помага за всичко.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Ivan-4

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене