СЕНЗАЦИЯ! Ракията убиец от Якоруда стигнала до Гоце Делчев?!

Якоруда изравят трупове за ексхумация, а по поречието на р. Места мъжете по селата мязат на извънземни и мрат като мухи от всякак­ви алкохолни чудесии. А в смъртните актове неизменно пише „ин­фаркт”!… Заключение без аутопсия… След като алкохолният тероризъм около Коледа с епицентър Якоруда официално гътна петима и тръшна още 13 отровени от мистериозното менте и никой така и не можа да каже колко всъщност са жертвите, „ШОУ” се нае със собствено „преброяване” на труповете.

 

Засега официално „ка­нонизираните” жертви на две свински сватби и един рожден ден по реда на но­мерата са Вайдан Мисанков, Салих Муртов, Симеон Гаджев, Мустафа Юсеинов и Рефат Тупев. Шестият, то­ест първият реално признат, но все още неофициализиран труп, е този на Юсуф Мемчов, хвърлил топа още на 21 декември. Мълвата е, че покрай него на същата дата в отвъдното са се пре­селили още двама. Става въпрос за младо момче от Якоруда, приятеля му от с. Кръстава от съседната Велинградска община, плюс още един. За тях със задна дата е отчетено, че са си отишли от белия свят със симптоми на алкохолно от­равяне с метилов алкохол, но и тримата са отбелязани в „графата” смърт след инфаркт. Дотук трупове­те стават осем. Именно мъртвият Юсуф е скрият коз на файди Мекльов – якорудския дърводелски бос, който бе официално обвинен за разпростра­нител на ракията убиец. Според Мекльов излиза, че преди да се самоубие със собственото си смъртонос­но менте, Юсуф му продал шестлитрова туба, от която босът продал 2 л. на първия мъртвец Вайдин Мисанков. Последният на рождения си ден – 24 декември, изпил около литър с авера си Салих Муртов и други хора. И доживял до 25 декем­ври. Приятелят му Салих – също. На фаталната свин­ска сватба в този ден в цеха на Мекльов двамата пийнали и хапнали в цеха по малко и първи опънали петалата. Според Мекльов мнозина си носили соб­ствена ракия, така че никак не било ясно кой какво е пил и от какво се е отровил. Да, но остатъкът от 1300 г от двата литра, закупени от Вайдин, са открити не­покътнати в дома му. 700 г от ракията са били изпити, без да причинят дори гла­воболие. А на следващия ден двамата със Салих из­пиват по петдесетина гра­ма от същата ракия и след броени часове умират?!? До смърт са докарани и много от дузината „свински сватбари” в дърводелския цех. Впрочем артисалите 4 литра файди разменил срещу расов заек за раз­плод от Младен Биков.

Биков и Салих също присъства­ли на свинската сватба в цеха. Натровеният и оцелял на косъм  собственик на заека в крайна сметка оцелял. Има обаче и друга версия за трампата и раз­пределението на съдържанието в тубата с ментето убиец: „Всич­ко стана случайно. На 25 декември към 15,30 часа отидох с Мустафа Козинаров при Тайфи. Той беше в работилницата, седнал на трапеза с Мехмед Ламбата – на него сега му няма нищо. И двамата се чер­пеха със суджуци и пиеха ракия. Сложи и на нас да се почерпим, изпихме по 50 грама. Казах на Тайфи, че на другия ден /26 декем­ври/ ще коля прасе и да ми даде от тази ракия да по­черпя хората, защото ми се услади – беше много мека и пивка, лека за пиене. Той на шега каза: „Вземи остатъка от шишето, пък ще дадеш после от прасето. Ракията беше в бутилка от мине­рална вода. От петте литра бяха останали около 2300 г”. Така в крайна сметка пържолата се превръща в заек, а двата литра стават четири.

 

Ментето идвало от Македония?

 

„ШОУ” търси факти, които да разгадаят мистерията. По време на разследването се натъкнахме на все още „нелегален” труп в Гоце Делчев…

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С НОВИ РАЗКРИТИЯ УТРЕ САМО ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене