Оцелелите от Якоруда: Ракията бе по-вкусна от уиски

Днес осемте спасени след употребата на метиловия алкохол дадоха показания пред съдия

 

 

Днес от благоевградската болница изписаха 8-те оцелели след трагичната „свинската сватба“ в Якоруда, на която пили метилов алкохол. Припомняме, че петима мъже загинаха след употребата на ракията-менте, а  осем постъпиха в реанимацията на МБАЛ-Благоевград.

„Нека Тайфията Мекльов да има късмета да се мерне в Якоруда, няма да осъмне. Роднините на шестимата починали от отровната му ракия направо си казват открито, че ще го утрепат“, каза за Е79news в коридора на Окръжния съд в Благоевград 23-годишния Живко Петров, който току-що беше излязъл от разпита пред съдия.

 

„Ракията беше много мека, ароматна и пивка, по вкусна и от уиски. Мен ме повали чак на следващия ден след коленето на прасето на нашия приятел. В болницата лекарите установиха, че натравянето ни е само от тази отровна метилова ракия. Правена е от остатъчни трици и промишлен спирт, който струва 70 стотинки литъра. А като разбрахме, че Тайфи се е опитал да хвърлил вината върху Юсуф, първото починало момче още на 21 декември, полудехме всички в болницата. За махалата да не говорим, всички са възмутени и озверели срещу Тайфи Мекльов“, допълни Живко Петров.

 

52-годишния Димитър Петров сподели много образно:

„Аз съм пияница от повече от 30 години. Пил съм по 2 литра ракия менте и съм се събуждал здрав и читав. Такова нещо никога не ми се беше случвало, да се строполя в безсъзнание чак в неделя. На свинската сватба не бях прекалил много с ракията, защото помагахме при коленето на прасето. Разбира се, че ще продължа да пия, но първо ще слагам картоф в ракията и ако почервенее няма да лизвам от нея”, заключи Димитър Петров.

 

Всички спасени от метиловия алкохол са благодарни на лекарите, но до един не са здравно осигурени. Подписали са договор с болницата в Благоевград, че ще изплатят на части стойността на клиничната пътека, а тя е по 1600 лева на човек.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене