„ДГС СЛИВНИЦА” Е НОВОТО ТЕРИТОРИАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

От началото на тази година над 17 200 хектара държавни гори на територията на общините Драгоман, Костинброд, Сливница и Божурище вече се стопанисват от „Държавно горско стопанство Сливница”. До момента управлението на тези територии се извършваше от „ДГС София”, но поради големия териториален обхват на стопанството се налага отделянето и създаването на нова горскостопанска единица. Целта е повишаване на контрола и по-ефективно стопанисване на държавните горски територии.

С обособяването на „ДГС Сливница” като самостоятелно териториално поделение на Югозападното държавно предприятие се цели също да се подобри обслужването на населението от четирите общини до всички услуги, предоставяни по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча.

 

За директор на ТП „ДГС Сливница” е назначен инж. Росен Попсавов – досегашен зам.-директор на Регионалната дирекция по горите София. Той е магистър по горско стопанство от Лесотехническия университет и има над 21-годишен професионален опит в системата на горите. Заемал е различни позиции – от главен специалист, експерт, зам.-директор и директор в РДГ София до зам.-началник на Националното управление по горите и зам.-председател на Държавната агенция по горите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене