Горещ скандал в БСП!

Моника Станишева

Жесток скандал тлее в редиците на БСП. Част от червените депутати са изключително изнервени от вероятността парите за предизборната кампания да минават през фирмите на Моника Станишева, научи ПИК.

Народните представители се опасяват, че публичните скандали около Моника Станишева могат да се отразят изключително зле и върху и без това накърнения имидж на соцпартията.

Твърди се, че твърди противници на идеята – Моника Станишева да е основният пиар мозък и касиер в кампанията са Георги Кадиев и Кирил Добрев, които не скриват критичното си отношение и към нейния съпруг Сергей Станишев.

Само преди около 2 месеца Моника Станишева попадна в епицентъра на шумен скандал, стигнал дори до Европарламента.

Тогава управителят на пиар агенция „Актив груп“ Моника Станишева обяви в открито писмо до медиите, че агенцията й прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент“ и ще върне авансово получените 29 679.93 евро.

Съпругата на лидера на Партията на европейските социалисти и на БСП Сергей Станишев посочи, че проектът е бил спечелен напълно прозрачно след участие в открита конкурсна процедура, обявена от Европейския парламент.  

„В последните месеци обаче сме свидетели на поредица от опити той (договорът за проекта – бел. ред.) да бъде натоварен с необосновани и злонамерени обвинения, да бъде употребен безпринципно и спекулативно в политически противоборства. Като агенция, която гради своята професионална репутация повече от 12 години, за нас е невъзможно да поставим под риск смисъла и целите на този проект. Дейностите, заложени в него, имат за цел да изграждат доверие, а не да служат за храна на нездрави политически интереси“, написа Моника Станишева

Въпреки обясненията й, семейство Станишеви бяха подложени на тежка критика от страна на опозицията.

Не са малко и противниците на Станишева и в самата БСП.

Често Николай Бареков и Бойко Борисов намекват, че важните решения в соцпартията и семейството се взимат именно от силната Моника.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене