Югозападът застана зад Ахмед Доган

Съпредседателите на ДПС отбелязаха Кортолуш Байрам в Брезница

Съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак уважиха честването на Кортолуш Байрам в гоцеделчевското село Брезница. Събитието е свързано с решение за възстановяване на имената им на 29 декември 1989 г., които бяха насила сменени по време на Възродителния процес. На крака при хората в Брезница освен тримата нови съпредседатели отидоха и зам.-председателят Алиосман Имамов и кметове на населени места в региона. На тържествения митинг в Брезница присъстваха над 1000 души.

Мустафа Карадайъ осъди опитите на изключения от ДПС Лютви Местан да подмени колективните органи на партията.“Бяха отправени заплахи към местни лидери на ДПС“, разкри Карадайъ. Стана ясно, че до този момент няма нито едно подадено заявление от местни структури за напускане или опит да бъде последван Местан. Карадайъ подчерта, че в Централния съвет членуват и хора от структурите в страната. Няма организации, които да се съмняват в правотата на решението на Движението за права и свободи. „Балканите са мозайка от етноси и никой няма правото за разделение на тези етноси“, каза Мустафа Карадайъ в словото си към присъстващите на площада жители на с. Брезница. „Запазване на етническия мир в страната и гарантиране на националния мир, цялост и сигурност са сред приоритетите на ДПС и главна задача на всички нейни членове“, каза още той. „Ние сме длъжни да съхраним свободата, името, религията и достойнството си в нашата родина“, каза Карадайъ. Той предаде поздрави от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Карадайъ резюмира накратко речта на Доган пред жителите на Брезница, като акцентира върху това, че времената се менят. Според него, Америка не е единствената сила, с която трябва да се съобразяваме. Русия, Китай и Турция имат лидерското си място, докато в Близкия изток и Северна Африка се водят войни. ДПС призовава всички велики сили по мирен начин да разрешават противостоянията и това да не се отразява върху обикновените хора, включително и върху мюсюлманите в България, каза Карадайъ. „Брезница не се намира в Бяло море. Брезница се намира в полите на Пирин планина. Не забравяйте, че България плаща нашите заплати, обезщетения за безработица, България плаща нашите майчинства и обезщетения за децата ни“, заяви от трибуната Алиосман Имамов. Бившият депутат Ахмед Башев заяви, че е верен на ДПС. „Уважавам г-н Лютви Местан, както и всеки, който е бил лидер на ДПС, но избирам г-н Ахмед Доган. Всеки опит да бъда пришит към групата на отцепилите се от ДПС е спекулация“, увери екскметът на Гърмен Ахмед Башев.

Младежи от ДПС: Доган разбуди обществото

Младежкото ДПС в Разград подкрепи с декларация централното ръководство на партията. В изявление, публикувано на тяхната страница във Фейсбук, се напомня, че от самото си основаване през 1990 г. партията винаги е зачитала правата и свободите на всички български граждани в съответствие с конституцията. Младежите призовават и в бъдеще да не се допускат компромиси „в името на правата и достойнството на всички нас, независимо от етническата принадлежност, за следване на националната политика“.

Особено внимание е отделено на ролята на почетния председател Ахмед Доган и знаковото му слово от 17 декември. „Вие сте единственият български политик, който има зрял политически разум, на който му „пука“ за България, и който не би позволил да бъдат потъпкани интересите на страната, в която живеем, в която са живели и нашите деди. С Вашата реч, г-н Доган, Вие събудихте голяма част от обществото ни, което беше заспало в „дълбок сън“, подчертават от организацията.

„Ние, младежите, „авангардът“ на ДПС – Разград изразяваме своето възхищение и гордост от смелата ви гражданска позиция, изразена във вашата справедлива реч и заявяваме, че заставаме зад взетите от вас и ЦС решения за възобновяване на политическа партия ДПС, в името на националните интереси на България и сигурността на българските граждани“, се казва още в декларацията.
Копирано от standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене