ЕКСКЛУЗИВНО! Дружба родина застана зад каузите на районния мюфтия Айдън Мохамед! ВИЖТЕ ЗАЩО!!!

ОТКРИТО ПИСМО

ДО
Г-Н АЙДЪН МОХАМЕД
РАЙОНЕН МЮФТИЯ
БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ

Уважаеми г-н Айдън Мохамед,
Ръководството на Дружба „Родина” и нашите членове и симпатизанти – обединени българи мюсюлмани и християни – подкрепя позицията, която отстоявате в интервю пред Радио „Фокус” от 23.11.2015 г. „Тероризмът няма религия” е и наше дълбоко убеждение.
За съжаление, определени сили, преследващи егоистични политико-икономически интереси, използват религията като свой инструмент и експлоатират религиозните чувства на хората. Има и личности с крайни нагласи и ролята на здравомислещото общество е да налага разумност и хармония в човешките отношения.айдън мохамед
Ние бихме призовали, защото това е нашето верую, взаимно да си признаваме грешките и да си прощаваме. Историята на България знае, че първо мюсюлманите упражниха насилие над християните, а след това имаше и обратно насилие. Днес, ако сведем глави пред паметта на невинните жертви и сълзите на майките, ще намерим онази опора за нашето духовно единение в името на мира в България и света.
Дружба „Родина” е готова да бъде винаги с Вас в отстояването на единството и добруването на нашия народ на основата на високите морални добродетели и на съблюдаването на свободите на всеки български гражданин.

СЪПРЕДСЕДАТЕЛИ:

Мустафа Авдиков                              акад. Георги Марков

СЕКРЕТАРИ

Петко Колев                                   Димитър М. Димитров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене