„Запад-ЮГ“ разнищи далавера на екс-кмета на Петрич?

Това ли е вилата на Вельо Илиев? И откъде са парите за нея?

След като за първи път вестник „Топ Преса“ извади подозрения за задкулисните игри на бившия вече кмет на община Петрич, Вельо Илиев, ние от „Запад-ЮГ“ стигнахме до една мръсна далавера, в която участва именно той, заедно със петричкия олигарх Николай Влахов. Не е тайна, че докато Вельо Илиев бе кмет, фирмата на Влахов, „Бонима“, се ползваше с особените привилегии на общинското ръководство в южния град. Фирмата печелеше почти всяка обществена поръчка в Петрич. Възложените и поръчки надхвърляха 10 млн. лв., докато за останалите работа нямаше. „Бонима“ на Влахов участва в консорциуми или сдружения, които работят на територията на община Петрич, но няма спечелена поръчка, в която фирмата на Влахов да не присъства. Петричани са готови да вдигнат бунт, начело с общински съветници, членове на сдружението на строителите в България. Те са убедени, че прокуратурата в Петрич е пуснала чадър на всички от администрацията и близки до Вельо Илиев. Недоволните изтъкват, че г-н Влахов печели най-апетитните общински обекти, чрез фирма „Никмар 61“ ЕООД, която се води на жена му, Мариола Влахова.

Ето че дойде времето разследващият екип на „Запад – Юг“ да навърже нещата и да разкрие мръсните далавери на „Бонима“ и бившия кмет, Илиев.

Става въпрос за една уникална, модерна вила на остров Тасос. Забележете – собственост на офшорна фирма на име „VVPP Investment“ (панамска фирма с регистрация в Лихтенщайн), която е представлявана от български юристи, близки до Николай Влахов.

„За никого не е тайна, че Вельо Илиев обичаше да ходи (и все още обича) на почивки, и именно на вилата на „Бонима“ на о. Тасос“, разказват очевидци.

„VVPP Investment“ е фирмата, която се прочу със скандала, че трупаше печалби на гърба на фалиралия „Ален Мак“. У нас тя се представлява от Иван Иванов, който е патентен експерт и консултант.

Офисът на българското представителство на VVPP Investment е в София. Иванов също така е президент на фирмата IP Consulting Ltd.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене