Д-р Таковски алармира: НЗОК отпуска едва 65 хил. лв. месечно на онкоболницата при разходи 120 хил. лв.

Общинският съветник в Благоевград д-р Владимир Таковски алармира днес местния парламент и кмета на община Благоевград Атанас Камбитов за финансови проблеми в Специализиран болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ в Благоевград.

„С оправданието за наложени лимити Здравната каса отпуска месечно едва по 65 хил. лв. на онкоболницата при реални разходи от 120 хил. лв.  За съществуването на болничното заведение, има няколко варианта: Да продължим да работим и да трупаме дългова, да закрием болницата след няколко месеца или разходите за издръжка на персонала да се свият до толкова, че да се стигне до напускане на доктори“, обобщи ситуацията доктор Таковски.

 

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов увери доктор Таковски и управителя на онкоболницата доктор Георги Георгиев, който беше в залата на ОбС, че общината няма да допусне закриване на болницата.

Градоначалникът поиска конкретно предложение за решаване на проблема в перспектива, а ОбС- Благоевград ще организира спешно кръгла маса за обсъждане финансовото спасяване на СБАЛО – „Свети Мина“ в Благоевград.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене