Гласят полицейски инспектор Николай Стойнев за шеф на КАТ – Благоевград, Димо Чобанов става дежурен офицер в група ОДЧ в ОД на МВР

Началникът на КАТ – Пътна полиция в Благоевград гл. инспектор Димо Чобанов ще започне работа в група „Оперативна дежурна част“ към полицейската дирекция. Заповедта за преназначението му се очаква да стане факт в близките дни. Като дежурен офицер в ОДЧ той ще получава, обработва, обобщава актуалната информация за оперативната обстановка.

Димо Чобанов беше шеф на КАТ в продължение на 5 години. Той беше назначен на поста през лятото на 2010 г. от тогавашния полицейски директор комисар Йордан Кочев след пенсионирането на предишния шеф на КАТ Огнян Сапунджиев. Смяната на Димо Чобанов е част от кадровата стратегия на новото ръководство на ОД на МВР – Благоевград, което сформира свои екипи по всички нива. Кадрови размествания бяха направени поетапно във всички полицейски управления.

„Масло в огъня“ наля и уволнението на домакинката на КАТ Иванка Стефанова, която бе предадена на прокурор за далавери с номера за автомобили. Заради нея Димо Чобанов получи дисциплинарно наказание за това, че не бил упражнил достатъчен контрол. Към момента за шефското място в КАТ се спрягат различни имена, като това на началник група „ Престъпления по пътищата“ Данаил Стоицов и полицейския инспектор в І РУ- Благоевград, която отговоря за Седми район – селата Зелен дол, Селище, Българчево, Логодаш, Обел, Клисура, Дренково, Бучино, Лисия, Мощанец, Падеш, Дъбочица, Габрово, Горно и Долно Лешко, Покровник, промишлената зона в района на бившия Домостроителен комбинат. Според източници на вестник „Струма“, шансовете на полицейския инспектор Николай Стойнев са по-големи.

На нова служба отива баджанакът на Димо Чобанов, топкриминалистът в сектор „Тежки престъпления“ Владимир Карадаков към ОД на МВР – Благоевград. Той става началник на ГПУ – Благоевград, а негов шеф отново ще бъде комисар Васил Митов, който преди 8 месеца пое ръководството на РД „Гранична полиция“ – Кюстендил, след като бе свален от директорското място в ОД на МВР – Благоевград.

Огнян Богоев, който е шеф на ГПУ – Благоевград от 16 години, ще работи в група ОДЧ към РДГП – Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене