Почна се: ДАНС, Държавен финансов контрол и икономическа полиция започват ревизия в новата спортна зала „Арена – Петрич“

Най-модерното съоръжение в южния град обект на проверка. Правомерно ли са използвани парите по трансграничния проект с Гърция, изпълнен от екипа „Вельо Илиев“?

Спецченгета от ДАНС, експерти от Държавен финансов контрол и Икономическа полиция започват тотална ревизия на строителството на новата спортна зала „Арена “ в Петрич. Днес група от проверяващи била на оглед в изграденото по трансграничен проект спортно съоръжение.

Поводът за проверката са сигнали за злоупотреби, извършвани от предишната общинска управа., подавани от местни строители преди изборите за местна власт. Припомняме, че залата бе проектът, с който се гордееше екскметът Вельо Илиев, в нея са инвестирани над 3 млн. лв. за колкото е проектът. Спортната зала на Петрич е по транс –граничен проект с община Серес. Тя е многофункционална със 653 места, като 16 от тях са за инвалиди. Арена Петрич е построена на застроена площ от 2250 кв. м..

Малко преди изборите тя бе официално открита, на церемонията присъстваха министърът на икономиката Божидар Лукарски, експрезидентът на България Петър Стоянов, партньори на община Петрич от град Серес, много кметове по поречието на р. Струма, спортни деятели и всички спортни възпитаници на клубове

Спортната зала наистина бе нещо, от което Петрич има крещяща нужда. Още по време на строителството са възникнали съмнения за злоупотреби и неправомерно усвояване на средствата по проекта. Дали тези съмнения и сигнали ще се потвърдят предстои да видим. Факт е обаче, че ревизията на проекта стартира днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене