Топ Преса пита - има ли такъв тарикат място в  ОБС на Благоевград? В управлението на града? Не. Така че вън. Мамакажа - ако имаш достойнство

МАМАКАЖА ОСЪДЕН! Време е да бъде изхвърлен от ОБС – Благоевград!

Благоевградски общински съветник е с потвърдена финансова санкция от съда.

Хотелиерът и концесионер на минералната баня в Благоевград атакува пред магистратите наложена преди месеци глоба от Антикорупционната комисия, която е в размер на 41 375 лева. Санкцията е за гласувани от него две решения в ОбС, с които облагодетелствал концесионираната от него, но ведеща се на сестра му Роза минерална баня, установиха от комисията „Цацаров“.

Ковачки, който е най-възрастният народен избраник в Благоевград, има право да обжалва решението пред ВАС.

Припомняме, двете гласувания са на сесиите на ОбС на 13 ноември и на 22 декември 2020 година и са свързани с мерките, които общината предприе за подпомагане на бизнеса, пострадал от пандемията от коронавирус. Предложението за намаляване размера на концесионните плащания в община Благоевград с 30 процента, бе направено от бившия благоевградски кмет Румен Томов.

В проучването си КПКОНПИ установила, че Христо Ковачки е член на Комисията по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране при ОбС – Благоевград и е концесионер на банята от 22.06.2009 г. Първоначално в концесионния му договор, който е за 25 години и плащане на 144 000 лева годишно. С Допълнително споразумение от 30.04.2014 г. плащането е намалено на 83 000 лева.

До сега нещата поднамирисваха! Сега вече осирането е тотално! Христо Кавачки – Мамакажа е доказано корупмиран общински съветник доказано от съда и актовете на Антикорупционната комисия.  сам напусни!!! Топ Преса пита – има ли такъв тарикат място в  ОБС на Благоевград? В управлението на града? Не. Така че вън. Мамакажа – ако имаш достойнство

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене